8.5.13

IKAN SIAKAP BAKAR TOMYAM


Resipi dr Kak Liza ni jun ambik dr umah Yatie ni...tq both..

1 ekor ikan siakap
2 sudu besar pes tomyam
5 helai daun limau purut
1 sudu besar jus limau nipis ataupun kasturi (jun guna limau kasturi)
1 biji tomato (potong 6)
Aluminium foil

2 tangkai cili merah
5 biji cili api
3 batang serai
3 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
sedikit gula dan sos ikan

Gaulkan semua bahan yang dikisar dan letak di dalam aluminium foil. (x perlu garam kerana pes tomyam dah masin)
Letakkan ikan dan daun limau purut. Kemudian bungkus kemas.
Bakar di dalam kuali di atas dapur selama 30 minit atau sehingga masak.. Boleh juga di bakar di dlm oven.
Perahkan limau semasa menghidang.

3 comments:

Gee® said...

Lapaarrr....

Jun said...

Gee....dh ptg ni...kna cr kue la plak..hehe

Bbwana adienia said...

salam..

sedap menu tu..